Bygg och mura en grill av mursten

Mursten kan du använda till en bygga en mur i trädgården, och mycket annat. Här tipsas det om hur du ska tänka vis bygge av en murstensgrill till din trädgård. Den perfekta mittpunkten för sommarens fester och middagar.

 

Vad sägs om att laga och servera måltider enkelt under bar himmel i sommar? Då borde du bygga en grill av mursten. Det behöver inte vara så himla komplicerat. Med lite tålamod, en lämplig plats och bra material kommer du långt.

 

Bygg grillen i den storlek som du vill

 

Kanske brukar du ha mindre grillfester, eller ås kommer hela familjen och vänskapskretsen över ofta. Hur du har det, vilka förutsättningar som finns på tomten och hur mycket arbete som du vill lägga ner bör du ta hänsyn till när du bestämmer hu stor grill du vill ha. I en skiss på en murad grill som du hittar på dinbyggare.se är grillen två och en halv sten bred och två stenar djup, men detta går såklart att anpassa. Välj en konstruktion som passar dig eller rita en egen.

 

Grillen ska vara praktisk och smart placerad

 

Grillen bör stå på ett ställe där den inte är för nära byggnader eller andra saker som är brandkänsliga, fundera på hur vinden blåser och ha den samtidigt ganska nära köket, tipsar Expressen Leva och Bo. Du ska ju ändå springa där efter matvaror och redskap. Kanske kan det till och med vara trevligt med plast för en kylväska och en ishink så man kan ta sig något kallt att dricka under grillandet. Skapa gärna en avlastningsbänken bredvid grillen och glöm inte att ha hyllor för förvaring. Såhär tipsar ViiVilla om det:

 

”Två konsoller skruvades in i betongen på alla tre sidorna av grillen, som sedan murades över. Bräderna skruvas fast i konsolerna från undersidan. Ett par krokar på varje sida i hyllan är praktiskt att hänga grillredskapen i. Vi gjorde även några hål för korgarna med kryddor.”