Dags att plantera för våren

Solen skiner allt oftare och temperaturerna stiger, våren är äntligen här! Men hur står det till med blommorna i trädgården? Det är hög tid att plantera nu.

Om du inte satt igång med detta ännu så är det hög tid nu att börja vårfixa i trädgården. Men vad ska man tänka på och vilken sorts blommor är det som ska planteras nu? Här är alla bra tips du behöver veta om vårens plantering, och vilka blommor du kan plantera ut tidigt.

Dessa blommor kan du planera ut tidigt i vår

Som syns i videon ovan kan du gott och väl börja med att plantera vårens blommor i en vanlig kruka, men visst kan du börja plantera utomhus också redan nu. I Expressen delar man med sig av den hel radda blommor som till och med tål minusgrader – vilket är perfekt för de svenska årstiderna där det snabbt kan växla mellan värmande plusgrader till isande minus inom loppet av ett dygn. Så vad ska man plantera ut då? Ett tips är att satsa på olika typer av penséer. Dessa är köldtåliga och samtidigt blir de ett vackert inslag i din trädgård. Samma gäller för våra klassiska vårblommor som spricker upp tidigt varje vår såsom Krokus, tulpaner, scilla och snödroppar. Men du kanske inte visste att även hyacint, påskliljor, narcisser, bellis och primula är växter som trivs kyligt och varmt? Bra att tänka på är dock att inleda med att plantera dessa blommor i krukor för att säkerställa att de överlever om graderna fortfarande växlar ner till minusgrader om natten, då kan du enkelt ställa in krukan och sedan i mitten av till exempel april kan du plantera ut dem i trädgården på riktig.