Dags att sälja

Just nu är en bra tid att fundera på att sälja bostaden och den som går i tankarna om att flytta kanske bör anlita en mäklare. Mäklaren kan hjälpa till med allt från försäljning och styling till vad som ska skrivas i bostadsannonsen.

4267881-till-salu

På vlt.se kan man läsa att mäklare i Västerås säger att det aldrig varit en bättre tid att sälja sin bostad än det är just nu. Detta gäller speciellt för mindre lägenheter och är inget som gäller specifikt för Västerås, utan så här ser det i princip ut i hela landet. Priserna har nämligen ökat i en snabb takt och intresset är stort. Det finns dock prognoser om att prisökningen kommer att mattas av på grund av de amorteringskrav som kommer att finnas nästa år. Men mäklare tror inte att detta kommer att ha så stor effekt eftersom priserna kommer fortsätta höjas så länge det finns färre bostäder till salu än människor som vill köpa.

Anlita mäklare

Ska man sälja sin bostad, kan det alltså vara bra att göra det nu och för att göra den allra bästa affären kan det vara smart att anlita en mäklare. En mäklare hjälper inte bara till med det juridiska, utan kan också ge värdefulla tips som gör att bostaden säljs för ett bra pris. Det finns mängder av mäklarbyråer runt om i landet, men en utav de största och mest populära är www.maklarhuset.se. Några av de tips som mäklaren kan ge är exempelvis hur man stylar bostaden för att de som kommer på visningen ska bli intresserade. Mäklaren kan också hjälpa till med att lyfta fram det som är bra med bostaden, och dölja det som är mindre bra, skriver Expressen.

Locka med bostadsannonsen

Ytterligare något som mäklaren kan hjälpa en med är vad man ska skriva i bostadsannonsen. Den är nämligen väldigt betydelsefull när det kommer till att få köpare till visningen och det finns några ord som lockar mer än andra. I Göteborgs-Posten kan man läsa att ord som skrämmer bort köpare är dålig, hantverkare, fallfärdig och motorväg. Några ord som däremot lockar köpare är: