Det rustika trendar

Vad är den starkaste inredningstrenden som trendat under 2015? Den lantligt rustika trenden med inslag av både gammalt och nytt, begagnat och återanvänt om vart annat är garanterat den trend som vunnit störst genomslagskraft – men något som också fått stort genomslag är DIY-trenden och därför har även försäljningen av traditionellt verkstadsverktyg och maskiner ökat.

inredning1När det kommer till trender är det enkelt att se vilken som fått störst gehör och det är genom att öppna olika inredningsmagasin för att se vad den gemensamma nämnaren är – och i år har det varit industrimöblerna med det rustika och hållbara. Men också har det varit populärt att mixa in det antika med det moderna i industritrenden, och det är inte alltid så lätt att hitta de möbler eller rustika detaljer som man letat efter, och det har gjort att DIY-trenden, eller Gör-det-själv-trenden som det på svenska heter, också fått ett uppsving. Till exempel går det med enkla medel att göra så att en möbel ser antik och industriell ut även om den inte egentligen är det och det är genom att föråldra den. Något som snabbt kan göras hemma i garaget bara man har en bläster tillhands och om du inte redan har en så köp din sandbläster på tellomaskin.se och sätt igång – då kan du verkligen vara ett med rådande trend. Och sedan ska man inte tro att en sandbläster bara används för detta ändamål inte. Den används även fördelaktigt vid renoveringar av exempelvis husfasaden för att få bort det gamla så att det nya fäster bättre, något man till exempel gjorde när Slottet i Stockholm rustades upp för några år sedan, vilket bland annat Aftonbladet rapporterade om.

Så gör du ditt hem trendigt 2015

Vill man få sitt hem att verkligen följa trenden för i år är ett tips att kika in på olika inredningsmagasin och hämta inspiration där. Till exempel skriver Vestmanlands Läns Tidning om hur inredning i köket för gå i trä, mässing och koppar med levande växter då det hela handlar om att liksom gå tillbaka till det naturliga och naturen. Och tar man sig en titt i magasinet Sköna Hem finns där en lista över Stockholms bästa inredningsbutiker där man kan hitta just inredningsdetaljerna för att skapa ett modernt industriellt hem med massvis av trendiga detaljer!