En riktig serie- och filmhöst

I dagens inlägg skriver vi om ett nytt lagförslag som får både ris och ros, om hur annorlunda vi hyr film idag jämfört med för femton år sedan samt att streamad kultur i sig är något som ökar på alla sätt och vis i vårt samhälle. Vi tipsar även på serier att se, som blivit omsusade i media att mysa framför i höst och vinter.

tv-series.seI DN kan vi läsa att det kommit ett nytt lagförslag som handlar om hur åldersgränser på filmer ska få sättas, men att detta i sig är väldigt kritiserat och omdiskuterat på olika håll. Tanken bakom förslaget är att göra det lättare och billigare för mindre distributörer, men nu bävar många att det tvärtom kan leda till högre kostnader och färre barnfilmer på bio.

Statens medieråd menar att förslaget kan leda till att smalare filmer hotas i och med detta, det på grund av att regeln skulle sätta ett tak för hur många smala filmer som kan lämnas in per år utan att det ska bli ekonomiskt betungande. Hur det nu blir med detta förslag återstår att se och vi uppmanar er att själva hålla koll i medier och liknande för att se hur det slutar.

Ja är det något som ständigt och jämt förändras så är det hur vi använder TV, internet och medium som dessa generellt. Det var inte särskilt länge sen vi hyrde video på en lokal mack eller väntade storögt på att långfilmen på TV4 skulle börja – och visst fanns det en väldig charm i detta. Men trender och teknik förändras, det vet särskilt vi på Trendus. Nu är det mycket vanligare att till exempel smidigt hyra film online och streama, vart en än befinner sig.  Det har givetvis också sin charm, och är lätt att tycka om helt klart. Streamad kultur i sig ökar generellt över hela världen, men kanske är det mest per capita här i Sverige?

I Aftonbladet kan vi få en lathund till några serier som går att streama nu i år:

 

En riktigt bra serie, chai-te och en varm ullpläd inför vintern

norrsken vinter himmel - LITENJa och visst kan en riktigt bra serie skapa ett ordentligt beroende? Det tycker i alla fall vi här på Trendus, för när vintern nu snart knackar på dörren – finns det något bättre än att krypa ner i soffan med en stor kopp chai-te, en riktig ullpläd om benen och sträcktitta på en riktigt välgjord och fin serie? När vinden viner utanför och regn eller snö faller från en svart himmel är det kanske det bästa en faktiskt kan hitta på inomhus, för utomhus kan en inte vara särkskilt länge utan att bli rejält frostbiten och kall. Då kanske det är smart att antingen strema film för film eller att prenumerera på en TV-tjänst med massor av olika serier och dokumentärer. Trevligast blir det också om en kan hitta en käresta eller god vän att mysa framför TV:n med, det gör det hela allt så mycket mysigare.