Få billigare mäklarhjälp

Om man går i tankarna om att sälja sin bostad kan det vara bra att hitta en mäklare som kan hjälpa en. För att få hjälp till ett så bra pris som möjligt är det värt att jämföra olika mäklare och även pruta lite på arvodet.

205980-flat

Det absolut viktigaste konsumentrådet för den som vill sälja sin bostad är att anlita mäklarstöd som är konkurrenskraftigt, skriver Sydsvenskan. För att få ett mäklarstöd som står sig i konkurrensen gäller det att inte stirra sig blind på arvodet, utan att ta in uppgifter från många mäklare och fatta ett beslut utifrån den samlade bedömningen. Varför man inte ska stirra sig blind på arvodet beror på att det i stor utsträckning är en förhandlingsfråga. Vilket priset för mäklarens tjänster blir beror enligt många mäklare på säljaren och hur mycket denne är beredd att försöka pruta.

Jämför flera olika mäklare

Prutar man på mäklarens arvode kan man alltså se till att få ner priset rejält. Och för att pruta på ett bra sätt som inte gör att mäklaren vänder på klacken och går, gäller det att ha koll på vad andra mäklare tar för pris. Vill man jämföra mäklarofferter på ett smidigt sätt genom att få alla samlade i en lista, finns det bra sidor på nätet som man kan använda sig av. Har man väl jämfört och samlat vad flertalet mäklare i ens område har att erbjuda, kan man sedan försöka få ner priset för den mäklare som man är intresserad av genom att ställa denne mot andra mäklare och vad de har att erbjuda.

Sälja bostaden själv

Den som tror att den kan sälja sin bostad utan mäklare kan även spara pengar vid försäljningen genom att helt enkelt inte anlita en. I Expressen kan man läsa att de flesta anlitar en mäklare vid försäljningen men att många av dem som inte gör det faktiskt har tjänat en hacka på det. De har dock behövt jobba ganska mycket mer själva då.