Gör om sovrummet med enkla medel

Det är viktigt att du alltid trivs i ditt sovrum. Färgerna ska stämma och du bör ha mjuka textilier och ett ombonat intryck som gör att du vill vistas där och sova gott om natten. Med fina sängkläder, filtar och gardiner kan ditt sovrum få en helt annorlunda look på bara ett kick.

Du kan göra om sovrummet billigt med textilier. På https://varuhus1.se/sangklader-1 finns det massor av billiga lakan-set med tillhörande påslakan och örngott. Kombinera dem med fina kuddar och filtar. Varför inte tapetsera om i sovrummet samtidigt eller måla om?

 

Tänk på vägg- och takfärgen

I ett sovrum är färgerna runt omkring dig extra viktiga. Du ska helst inte ha grälla färger eftersom det påverkar ditt psyke och ditt humör vilket har inverkan på din sömn. Välj gärna svaga färger som lutar åt beige, pastellgrått, lindblomsgrönt eller ljusblått. Du kan gärna måla taket i en annan färg men ju mörkare det är desto mindre kommer rummet att te sig. Ett tak ska också alltid ha en matt färg.

 

Byt ut smådetaljerna

Med ännu mindre medel kan du göra underverk i sovrummet. Du kan till exempel ändra färgen på spotlightsen, eller byta ut lampskärmarna för att få in ett annat ljussken eller ta in några detaljer från andra färger. Har du färger i rummet ska dessa gå igen i små detaljer för att påminna om att färgerna faktiskt har ett syfte. Är du osäker på hur du kan göra om i sovrummet, ta hjälp av feng shui-läran eller Marie Kondo. Hon vägleder i både rensning och rummets utseende.

 

De flesta av oss går igenom vårt hem och rensar rum för rum. Enligt KonMari-metoden ska du istället utgå efter kategorier; kläder, böcker, smycken, tidningar och så vidare. Se till att samla hela kategorin och gå igenom den samtidigt.