Inredningstrender för 2018

Om du känner för att ge ditt hem ett litet lyft har vi goda nyheter. Åtminstone om du gillar rosa och stora krukväxter.

Den stora trendfärgen 2018 när det kommer till inredning är rosa. Om du bara vill uppdatera inredningen med något litet kan du köpa några vaser och förvaringsburkar på https://www.studioatelier.se/, som har mycket i denna trendiga färg i sin webbshop. Vill du gå all in kan du måla hela köket rosa. Det tipset kommer från Femina, som också tipsar om att krukväxter kommer att vara mycket trendiga under året. Det gäller inte minst monsteran, en växt som kan placeras i fönstret, på golvet, i ett hörn, ja nästan var som helst.

Naturliga färger och material

En monstera är ju ganska stor, och ju större desto bättre är devisen när det gäller krukväxter i år. Inomhusträden är fortsatt trendiga, och ju större och mer oregelbundna, desto bättre. De ska dock helst inte vara ätbara. Om du tycker att det är för mycket arbete med levande växter kan du välja torkade växter. Arrangera ett stilleben i en vas med torkade växter i olika längd, färg och form.

Trendig bukett med torkade växterVi vill inte bara ha grönt i krukorna, utan också på väggarna. Som ett komplement till, eller ersättning för, gröna krukväxter kan du måla eller tapetsera en eller flera väggar i gröna toner, ju djupare grönt desto bättre.

Eller varför inte indigo? Det är en färg som passar bra både i form av torkade eller levande växter, men som också kan användas som väggfärg. Om du ska kakla om en mindre yta kan du också överväga om du ska välja åtminstone några kakelplattor i indigo.

Förutom växter och grönt kommer vi att se mer och mer trä. Men det innebär inte att allt kommer att se ut som insidan av en sportstuga i furu. Istället kommer vi att se många olika träslag, som ek och björk, rapporterar Elle Decoration.

För dig som inte gillar minimalism

Om du vill ta ut svängarna mer kan du följa råden som ges i den här artikeln. Kombinera rosa med andra ”glass och godis”-färger som lila, aprikos och klara blå nyanser.

En liknande trend är mönster på väggarna, i form av tapet eller kakel. Hetast är geometriska mönster och stark färger. Det senare kan också användas för att skapa accenter i ett rum. Du kan t.ex. låta väggarna vara vita eller grå, och måla listerna i en starkt röd eller gul nyans.

Guld har länge varit populärt i medelhavsländerna, även när det handlar om hifi och liknande prylar. I år är det hetare än på länge, och vi kommer att se en hel del spegelramar, tavelramar och lampskärmar i guld. För en intressant kontrast kan du addera silver, krom och andra mer ”kalla” metaller.

En fördel med att inreda mer maximalistiskt är att varje enskild möbel blir mindre viktig. Du behöver med andra ord inte byta ut din sköna gamla Ikea-fåtölj, det räcker med att måla om väggen bakom, eller kanske bara listen. Vips så har du ett nytt rum, och du kommer också att se på fåtöljen med nya ögon.