Konsten att inreda med lyx

Att inreda sitt hem är en chans att visa sin goda smak och personlighet, men även sin känsla för kvalitet och då gäller det att veta vart någonstans man ska shoppa inredning och möbler för att lyckas med detta – det hela handlar nämligen om en balansgång mellan lyx och ekonomi för att veta vad som är värt att spendera en större slant på.

merdesign.seNär det kommer till inredning finns en mängd olika återförsäljare att välja bland, men att hitta rätt i denna djungel kan vara aningen krångligt. För shoppar man till exempel sin inredning på nätet kan det vara svårt att särskilja en e-handlar från en annan på något annat sätt än på varornas prislappar. Men som tur är finns en hel del pärlor att shoppa loss hos där ute på vida webben som till exempel möbel och inredningsbutiken Selected Pieces by Lindelöf som samlat såväl klassiska som moderna möbler blandat med inspirerande inredning – till ett pris som passar allas plånböcker. Men samtidigt ska man veta att det faktiskt kan vara värt att lägga en extra slant på just möblemanget då man vill att detta ska hålla extra länge, vilket betyder att det faktiskt kan vara mer värt att köpa en dyrare möbel hos Selected Pieces by Lindelöf än vad det skulle vara i längden att köpa en billig möbel från exempelvis IKEA eller någon annan butik som säljer budgetmöbler. Vad man istället ska strunta i att spendera flera tusen kronor på är sina inredningsdetaljer, men det betyder inte att du ska handla i lågprisbutiker – det handlar om att du ska köpa dina märkesprodukter på rätt plats!

Märkesvaror till reapriser

inredning. koppAtt handla inredning kräver såväl tålamod som planering och det gäller att inte vara för spontan i sin shopping om man vill vara snäll mot sin plånbok. Till exempel kan man välja att finkamma secondhandbutiker och loppisar så som den årliga loppisen i Göteborg som Göteborgs-Posten rapporterar om, men om man vill hitta rätt fort ska man lägga fokus på märkesoutlets. Här i norden finns massvis av olika outletbutiker runt om som är väl värda ett besök om man vill hitta riktigt fina saker till lågt pris. Bland annat så tipsar Privata Affärer om hur man i utkanten av Helsingfors i Finland kan handla husgeråd från Ittala där man i deras outlet hittar varor mellan 30 till 50 procent billigare än vad samma vara kostar i en vanlig butik. Och ett annat tips är att spana in Dagens Nyheters lista över fyndställen som finns här hemma i Sverige där man bland annat tar upp vart någonstans i alla stora och små städer som närmaste märkesoutlet står att finna. Så om man bara tar sig tid att leta fram sina vart man har störst chans att finna sina fynd kan man spara in riktigt mycket när det kommer till inredning – samtidigt som det ser ut som att man spenderat en förmögenhet när man väl är klar!