Lyxtrend 2015

Inredningstrender kommer och går, men något som i år hållit sig kvar och växer sig starkare är den rådande lyxtrenden med inredningsdetaljer i marmor, mässing och koppar som fortsätter också i höst – även i badrummet.

lyxig badrum marmorI ett pressmeddelande hos MyNewsDesk skriver ett företag om hur man kan förnya i badrummet genom att uppdatera inredningen med mässingsdetaljer för att skapa en riktig lyxkänsla. Men vill man göra mer än bara det finns också andra knep att ta till. Varför inte installera ett spabad från Badspecialisten när du ändå är igång med förnyandet av badrummet? Får du plats med ett badkar, är detta nämligen en bra investering då trenden ser ut att vända sig bort från duschväggen och mot badkaret i alla former och utseenden – och vad är lyxigare än ett varmt bad efter en lång och slitsam dag?

Behöver inte kosta mycket

marmor koppNågot som kan vara intressant att lägga på minnet är att bara för att något ger en lyxig känsla så behöver produkten i sig inte ens vara dyr. Till exempel skriver Sveriges Radio om hur trenden inför hösten 2015 rent generellt går i mörka toner med inslag av mässingsdetaljer, grön och vit marmor, koppar till viss del och en touch av växtlighet och blommönster – och denna tas även med in i badrummet såväl som in i köket. Och nej, det behöver inte heller kosta multum att skapa en lyxkänsla i hemmet. Vasabladet, till exempel, har tittat närmare på H&M Homes utbud inför hösten och vad man kan se där är att man från H&M:s sida låtit sig inspireras av dyra designerprodukter i mässing i sitt sortiment – men till ett betydligt lägre pris. Skribenten har till exempel listat såväl originalet som är inspirationskällan och sedan budgetprodukten som H&M Home, och vad hon slås av är hur man inte kopierat rakt av men på vilket smart sätt man låtit sig inspireras. Så om man är sugen på att inreda med lyx, men inte vill betala multum för sakerna kan detta alltså vara något att titta närmare på. Har man däremot inget emot att spendera en slant på sin inredning så har bland annat Aftonbladets redaktion valt ut sina inredningsfavoriter inför hösten – men dessa är framförallt i marmor och utgörs av allt från tvålkoppar för badrummet till skärbrädor för köket och bord till vardagsrummet.

Tips på trendiga inredningsdetaljer