Möbelbranschen vinnare i julhandeln

December närmar sig med stormsteg och samma sak gör julhandeln. I år spår man att möbelbranschen kommer att bli den stora vinnaren när det kommer till omsättning. Vi svenskar har nämligen tillräckligt god ekonomi för att köpa lite dyrare saker och dessutom vill vi hinna renovera och fixa i hemmet innan rotavdragssänkningen vid årsskiftet.

10562492-julhandel (1)

Möbelhandlarna är de som vinner i årets julrusch, skriver vf.se. Nu är nämligen ekonomin stark, hushållen har bra med pengar och räntorna är rekordlåga. Det leder till att vi handlar, renoverar och investerar i heminredning, byggvaror och möbler. Möbelhandeln har även tidigare i år haft en stark branschutveckling med en tillväxt på 10,8 procent. Enligt julhandelsprognosen kommer det att handla om åtta procent när det kommer till möbelförsäljningen i jul.

En möbelsajt som gynnas

En av möbelhandlarna som förmodligen kommer att gynnas av den här rekordjulen för möbelförsäljning är Confident Living som man kan läsa mer om här. De har allt man kan önska sig i form av inredning och möbler. Vad sägs till exempel om vackra designermöbler eller från Mille Notti noga utvalda produkter? På deras hemsida kan man också hitta härliga rabatter och det kan även vara så att de drar igång någon julkampanj som blir utmärkt att utnyttja för den som ska handla klappar till nära och kära.

Agerar innan rotsänkningen

Förutom att vi handlar mycket möbler och investerar i lite dyrare saker för att ekonomin är god, gör vi det för att många av oss vill agera före regeringen sänker rotavdraget vid årsskiftet, skriver Svenska Dagbladet. Det är nämligen en hel del svenskar som renoverar nu inför sänkningen och därför köper de nya möbler, byggvaror och i viss mån elektronik.