Örter som odlas i vatten

Att välja att odla i vatten kallas hydroponisk odling och är mycket enkelt att göra. Med ett fåtal redskap är du igång. I vatten kan du odla allt från rädisor, till basilika och gurka året runt. Detta utan att vara i behov av en trädgård, vädret eller solens strålar.

Möjligheterna är många och detta är det kreativa sättet att odla dina egna örter utan att behöva tillgång till en trädgård eller en balkong och främst jord.

Att odla är roligt och har kommit att bli en favoritsyssla hos många. Det är avkopplande, det kräver lite tålamod men oj vad roligt det är när det äntligen börjar växa. Många låtar örter få bli en del av hemmet. Välj att låta dina odlingar få vara en del av ditt hem och inred ditt kök trendigt med örter. Du som önskar kan välja att odla dina örter i vatten och inte i jord och detta kan du göra året runt.

Så odlar du utan jord

Önskar du odla örter fast inte i jord? Detta är fullt möjligt att göra och det är väldigt enkelt för dig att göra redan idag. Att välja att odla i vatten kallas hydroponisk odling och till detta behöver du ett fåtal redskap. En nätkruka, ett kärl eller en flaska om så önskas, odlingsplugg, näring och sist men inte minst en gnutta tålamod. Detta gör sig fint i hemmet och medan du avnjuter en kopp kaffe växer örterna på. Du kan odla allt från rädisor, till gurka eller varför inte lite basilika? Möjligheterna är många och detta är det kreativa sättet att odla dina egna örter utan att behöva tillgång till en trädgård eller en balkong och främst jord. På en liten yta kan du odla dina örter i vatten året runt utan att vara beroende av vädret och solens strålar.