Så ser möbler och inredning ut 2018

Året 2018 har satt igång med full fart och det är redan februari. Vad för inredningstrender gäller egentligen för detta år? Vilka färger är heta, vilka möbler och vad för växter vill vi mest av allt ha?

 

Ett hem är inget hem utan möbler. De senaste trenderna tillsammans med stabila klassiker i tidlös utformning finns att hitta på nätet bland annat, köp möbler online från trendrum.se till exempel. Men vad för färger och former är som hetast just detta år när det kommer till möbler och inredning generellt?

 

Detta syntes på inredningsmässan

 

På Formex-mässan som gick av stapeln lite tidigare var det mycket tonat glas som syntes, om detta går det att läsa mer om bland annat här. Annat som syntes där var sammet i alla dess färger och härliga sittpuffar som välkomnar till samkväm sent om kvällarna. Även lysande neonflamingos och mässing var tydligt på tapeten på den stora inredningsmässan. Speglar i plural på samma vägg tillsammans med djurformade dekorationer syntes, något som går att hitta i stort sett överallt när en går i inredningsbetonade affärer på stan. Mycket guld och mycket djur.

 

I Göteborgs-Posten går det att se hur rött dominerar som färg att älska i år. Tillsammans med andra varma färger som brunt och rosa. Till skillnad från de senaste årens kalla toner i vitt, blått och grått kommer alltså det varma tillbaka på bred front. Växter som vi gärna vill ha hängandes från krukor i taket eller på våra fönsterbrädor är bland annat:

 

 

Sedan verkar det finnas en allt starkare röst inom inredning och det är den som ropar om vikten av hållbarhet. Allt fler vill inreda sina hem med tåliga och hållbara material:

 

Inrednings- och färgmässigt är även hållbarhetstrenden stark. I stället för att hoppa på den nya trenden eller renovera och inreda för att ”det ska fungera tills man tröttnar” så investerar man långsiktigt i mer lugna och naturnära färgval. Vi lämnar också plats åt några få väl utvalda, genomtänkta och högst personliga detaljer i form av exempelvis konst, en vas eller en fåtölj i din favoritfärg – Recidence Magazine