Ska du inreda sovrummet 2021?

Sovrummet ska vara vår vilsamma plats och bland trenderna för 2021 ser vi att just avskalad skandinavisk inredning med japanska inslag är på frammarsch. Ljusa, lätta toner med något skulpturalt med svärta är en av inredningstrenderna för sovrummet 2021.

Ska du inreda ditt sovrum i år?

Close-up,Of,Green,Glass,Vase,On,White,Shelf,With,BooksFör den som planerar att göra om och inreda sitt sovrum i år går trenderna i tydliga mönster både på väggar, mattor och överkast. Det skandinaviska dominerar fortfarande efter att ha varit på tapeten i några år. Till svenskarnas favoritfärg grått adderar vi nu även gärna jordiga toner i brunt, beige, grönt och gråblåa nyanser. Det är inte ovanligt att sätta samman ovanstående färger i inredningen men inte heller att gå fullt ut på en av färgerna. Du kan se en enkelhet i de sovrumstrender som just nu dominerar den skandinaviska marknaden och en längtan efter att boa in sig och verkligen göra sovrummet till den där väldigt speciella platsen för avkoppling och vila som du förtjänar. Om du funderar över vilken väg du ska välja angående sovrummet och dess trender så kanske nedanstående tips kan ge dig lite hjälp på vägen.

Skandinavisk minimalism och japanska influenser – Japandi

De olika stilarna är många men en trend gällande sovrum som just nu dominerar den skandinaviska marknaden är den där japanska influenser möter den skandinaviska minimalismen, den s.k. japandi. Låga sängar utan sängram är något som seglat upp på listan över önskvärda möbler i hemmet. Det ska vara prydligt bäddat i ljusa, jordnära färger, gärna med lite svärta adderat för att skapa en dramatisk effekt. Det skulpturala inredningsdetaljerna i sovrummet ska vara en mix av skandinaviskt och japanskt och ska gärna bestå av några få större pjäser. Om du vill inreda i denna stil ska möblerna gå i ljusa träslag och du ska tänka less is more och satsa på enkel förvaring så du enkelt kan behålla den städade och rena känslan i ditt sovrum. När det gäller konst på väggarna och denna stil så glöm tavelväggar och satsa istället på enstaka konstverk som för tankarna till enkelhet och natur.

Nytt och gammalt – skandinavisk och filmisk stil

Modern,Posters,Above,Bed,With,Headboard,In,Pastel,Bedroom,InteriorEn annan sovtrumstrend som dominerar stort nu under 2021 är den skandinaviska och filmiska stilen. Enkelhet och romantik i ett. Sängramar i rotting och trä står på mångas önskelista – kanske även din – och går att hitta i de flesta möbelvaruhus just nu. Även förvaringsskåp i rotting att lägga strumpor och annat i är mycket eftertraktat. Från att ha haft några år då det var modernt att strunta i gardiner så kan vi se att just gardinerna fått ett stort uppsving och en trend är att inreda med en gardin i exempelvis linne eller bomull samt med en vit gardin innerst på gardinstången. Det är trendigt att bädda med linne och bomull, gärna i färgerna vitt, beige, grått eller grönt, och överkast har gjort storstilad comeback! Till skillnad mot de japanska influenser vi kan se bland sovrumstrender innebär denna skandinaviska trend mer saker i sovrummet, gärna en enkel bukett på ett sidobord, små och stora speglar i rummet och blandad konst. Ljusa och mörka träslag blandas med fördel tillsammans med vackra gamla ljusstakar.