Tips för flytten

Det finns många olika anledningar till varför vi människor flyttar. Men oavsett anledning så gäller det att ha en plan för att flytta på ett bra sätt.

2156369-move (1)

Nu ska man försöka få unga att flytta ut på landsbygden genom en podcast, rapporterar Sveriges radio. Det är Landsbygdsnätverket som ligger bakom podcasten och i de olika avsnitten kommer det att pratas om ett antal olika upplevelser om livet på landet. Podserien ska gå under namnet ”Landet – podden bakom storstan” och man ska få följa en rad personer, från norr till söder. En del fokus kommer även ligga på hur man blir företagare på landet och hur man tar över en gård. Just nu är nästan var tredje person som drivet ett eget lantbruk över 65 år enligt en undersökning från Jordbruksverket. Detta vill man alltså ändra på.

Planera flytten bra

Är man en utav de unga som funderar på att flytta från storstan till landet är det självklart mycket att tänka på när det kommer till flytten. Att flytta kan nämligen vara väldigt tidskrävande och ansträngande. Det är även nödvändigt att flytten blir rätt från början till slut. Annars kan det lätt sluta med kaos. Det första man måste göra när man ska flytta är därför att planera. Innan man ens har börjat packa ihop den första kartongen, kan det vara bra att ha gjort en lista, tipsar Expressen. Listan bör bestå av vad som ska flyttas, när det ska flyttas och hur det ska flyttas. Efter att man har gjort en utförlig lista är det dags att hitta en flyttfirma som både är pålitlig och prisvärd. Det är även nödvändigt att flyttfirman har en försäkring, särskilt om en del av sakerna som ska flyttas är dyra eller ömtåliga. För att hitta en bra firma kan man be om offerter från ett flertal och även hitta recensioner. Man kan börja med att exempelvis googla på flyttfirma plus den stad man bor i. Om man gör det när det gäller Stockholm kan http://spodra.se/ och en rad andra flyttfirmor i Stockholm komma upp. Priserna mellan de olika firmorna kan variera en del så det gäller att hitta en som erbjuder ett rimligt pris men som samtidigt känns bra och pålitlig.

Fler flyttips 179691-moving-company (1)

Har man planerat bra och anlitat en flyttfirma har man kommit långt i flyttprocessen. Men självklart finns det ett antal andra steg som man måste ta för att genomföra flytten. Några av dessa steg är att: