Trenden: att göra själv

En stor trend just nu är att man provar på och gör saker själv, i stället för att köpa nytt eller låter experter göra det man nu vill göra, åt en. Men vad kan man göra för olika saker hemma egentligen?

 

borrmaskin manFör en hel del roliga och fantasifulla samt smarta tips och råd kan man med fördel titta in denna artikel i Hus & Hem där läsare själva fått skicka in sina egna gör-det-själv-idéer till tidningen. Det är lusthus, smarta förvaringsbyggen, uteduschar, häftiga uteplatser och lösningar på tråkiga tomrum i vrår. För tips på vad för verktyg som kan behövas ha hemmavid när det kommer till bygge och fix, kan man titta in på maskinspecialisten och inhandla allt det som man behöver.

Vilka blir de mest trendiga fasadfärgerna härnäst?

Vill man måla om sitt hus gäller det att fundera vad för färg och vad för valör på färgen som man tycker känns bäst på huset. Vilka färger är egentligen mest trendiga just nu när det kommer till fasadmålning? I Vi i Villa listas toppfärgerna som kommer att bli mer poppis enligt svenska arkitekter, det är färgerna vitt, rött samt grönt eller svart. Material som tros bli mer populära för hus är träpanel, tegel och fibercement. Detta trots att trä tillsammans med puts anses vara just den typ av fasad som ger mest problem under en livscykel på 50 år.

Ibland är dock hemmafixare lite klantiga av sig, som denna person en kan läsa om i en nyhetsartikel i Aftonbladet. När folk trodde det kunde vara ett slags terrordåd var det bara en man i bar överkropp som försökte sätta upp en gardinstång:

Men någon explosion var det alltså inte. Inte heller någon beväpnad man i fönstret.

Däremot en borrmaskin genom ett fönster, ner på ett plåttak. Och sedan en något klantig hemmahantverkare som tejpade plast för sitt trasiga fönster.