Trenden går mot aktiva resor

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur man bland annat på bästa sätt rengör silver, så som silverbestick. I dag skriver vi istället om en helt annan sak, men däremot en stor trend – nämligen att köra motionslopp under kokospalmer.

I SvD kan vi läsa om hur det blir allt mer trendigt att kombinera sin semesterresa med ett motionslopp, helst i varma länder som Dominikanska republiken i Västindien till exempel. Ska man springa ett lopp i tropisk värme är det dock en bra idé att dricka mycket vätska samt att springa tidigt på morgonen – innan den heta solen helt tar kontroll över landet. Ofta kan startskott för halvmaror och liknande gå redan vid sex på morgonen.

Aktiva resor och temaresor ökar markant

beachDancingJa, det verkar vara lite av en trend, bland utbildad medelklass som lever i storstäder, att åka utomlands och springa lopp under vajande palmer och i fuktig luft. Men aktiva resor i stort är på stark ingång och även så kallade temaresor. Många vill ha aktiviteter på resan inte bara lata sig på stranden med en sliten pocket med en kriminalhistoria, även om det också är toppen under någon av dagarna såklart.

Därför har researrangörerna också satsat på resor till hotell med fina träningsanläggningar och utbildade tränare. I den här aktiva trenden håller nu nästa trend på att växa sig allt starkare – att välja resmål efter motionslopp. Då handlar det inte om att springa så att man får blodsmak i munnen, utan om att få upptäcka nya platser i löparskorna – och kanske också om att få med sig familjen på löparresan – SvD