Tvärstopp på bostadsmarknaden

Dags att sälja” skrev vi i ett inlägg tidigare, då det var en god tid att sälja bostaden eftersom att det just då priserna snabbt ökat och intresset från potentiella lägenhetsköpare var stort. I inlägget skrev vi även om risken att prisökningen skulle mattas av på grund av ett eventuellt amorteringskrav som kunde tänkas infinna sig. Nu har det gjort det, och precis som vi förutspådde, har bostadsmarknaden stannat av. Sen vet vi inte säkert om det beror på sommaren eller själva amorteringskravet – det återstår att se till hösten.

Amorteringskravet sätter krokben för många

Ett som är säkert är att amorteringskravet är någonting som satt krokben för flera familjer som planerat sälja eller köpa. Ett exempel på Interiör lägenheten familj som hamnat i trubbel just på grund av detta är Familjen Binnguist, bestående av Anna och Niclas samt dottern Ava. Familjen i fråga hade precis köpt en tomt där de planerat att bygga en villa – sitt drömhus. Men innan möjligheterna att bygga själva huset var de tvungna att sälja sin trerummare. Men de var för långsamma, precis när bostaden gick ut på Hemnet stannade marknaden av.När paret hade visning för lägenheten kom enbart sju stycken spekulanter medan det två veckor tidigare hade sålts lägenheter till och med innan man haft visning. Problemet för paret var att utbudet på Hemnet exploderat, det var många andra som tänkte exakt som deNu har de en lägenhet som de inte får såld och ett husprojekt som helt stannat av.

Har även du en bostad som du vill ha såld utan att lyckas? De bästa tips du kan ta till dig är att testa att byta mäklare för att se vilka andra alternativ hen kan komma med. En annan idé är att prata med banken och se över vad de har för tankar och funderar kring din boendesituation. Kanske kan de hjälpa dig på vägen?