Vanligare magasinera möbler

Det har blivit allt vanligare att hyra ett förråd för magasinering av möbler och andra prylar. Nya bostäder har nämligen ganska så dåliga förvaringsmöjligheter och dessutom äger de flesta väldigt mycket fler saker i dagens samhälle.

166012-storage-units

I Lokaltidningen kan man läsa att det är så många som vill hyra utrymme på ett förrådshotell i Landskrona att ägarna nu storsatsar och bygger ut med över hundra extra förråd. Varför så många är intresserade av att hyra förråd tror ägarna beror på att det generellt byggs mindre förvaringsutrymme i nya lägenheter. Dessutom har de flesta mer prylar nuförtiden eftersom många som tidigare varit singlar och redan har ett bohag flyttar ihop med sina partners.

Märker av efterfrågan

Det är inte bara i Karlskoga som man märker att behovet av att magasinera sina saker är stort. På ystadsallehanda.se kan man läsa att många trångbodda hyr in sig på olika förråd för att de ska ha någonstans att lägga alla möbler och prylar som inte får plats hos dem. Även större företag som Big Easy märker av intresset och efterfrågan på förråd och vill man förvara sina prylar hos dem kan man klicka sig in på http://bigeasy.se/magasinering/.

Kan bli dyrt

Väljer man dock fel företag att magasinera sina möbler hos kan det bli dyrt. Priserna hos företagen varierar nämligen kraftigt beroende på var i landet man befinner sig och hur tillgängliga förråden är. Priset beror även en del på om man kan fixa transport av prylarna själv eller inte. Att jämföra priserna mellan de olika aktörerna är dock inte helt lätt.

”När DN ringer runt för att ta reda på vad det kostar att magasinera innehållet i en trerumslägenhet på 70 kvadratmeter föreslår ett företag fyra kvadratmeters förrådsutrymme, medan nästa tror att det kan behövas upp till 25 kvadratmeter.” Läs mer.