Vårfixa i din trädgård

Vad kan du göra i trädgården under tidig vår? Allt från att ta fram redskap, städa trappa och altan, ta bort allt dött och så eller plantera. Beskär buskar och väck trädgården rent allmänt ur dess vinterdvala.

 

Våren är alldeles snart här och det är hög tid att börja fixa i din trädgård. Så fort snön är borta och solens trålar börjar titta fram, och när tjälen försvunnit ur marken är det dags att på sig arbetshandskarna. Vill du ha hjälp i trädgården kan du ta hjälp av Njuta Trädgårdsdesign. Vad kan du själv göra i din trädgård på våren och vart börjar du?

Börja enkelt i trädgården

 

I början av våren så kan vädret och kylan te sig rätt oberäkneligt. Då vill du inte börja gräva och påta i jorden det första du gör. Därför är det bra att börja med saker som att göra altanen fin, plocka fram redskap och annat. I en artikel från odla.nu tipsar man om att du allra först ska städa uteplatsen, ta fram möbler så att du när du vill kan njuta av vårsolens strålar.

 

Ta bort ogräs och fixa bland buskar

 

När det börjat lätta med tjäle i jorden är det dags att ogräsrensa, då är det som lättast att få upp småplantor av maskrosor, nässlor och annat som du inte vill ha i dina rabatter. Om du har prydnadsbuskar på tomten är det dags att gallra dessa.

 

”Bort med döda grenar, korsande grenar som gnuggar mot varandra och några av de riktigt grova/gamla. Detta ger ett naturligt utseende och en snygg buske”, skriver Sydsvenskan.

 

Beskär träd, så och plantera

 

Våren är den bästa tiden för att beskära buskar, men också fruktträd. Se till att dina redskap för att beskära är vassa, detta för att få så rena snittytor som möjligt, skriver Råd&Rön i en artikel. Utöver detta kan förodla och plantera blommor, frön och grönsaker, i små krukor med såjord.

 

Det finns massor att göra helt enkelt!