Vilka inredningstrender gäller 2018?

Det finns en rad olika inredningstrender att ta fast på för 2018, men vilka är egentligen hetast och vad följer med från fjolåret? Här är några trendspaningar för 2018.

Vilka inredningstrender följer med från 2017 in på 2018? Enligt tidigare trendspaningar var det blåa färgtoner, grön växtlighet och koppartoner som var det absolut hetaste i inredning under förra året. Så vilket av detta fick följa med in på 2018? Inte mycket sett till årets trender. Möjligtvis den kopparröda färgen. Under 2018 har det nämligen lagts ett större fokus på de naturnära färgskalorna med beige, brunt och rött. Likaså har det gröna fått vara kvar, för inget rum är väl komplett utan en Monstera eller en Dracena?

Dessa inredningstrender gäller 2018

Enligt Expressen är det de röda nyanserna som dominerar och materialet på allas läppar är inget mindre än sammet. Sammetsmöbler, sammetsgardiner och sammetskuddar. Allt ska vara i sammet. Men för dig som inte är ett så stort fan av materialet och färgen för den delen kan glädjas åt att en annan färgskala är trendig, nämligen ”Greige” – grått och beige i kombination. Denna färgskala passa dessutom in riktigt bra om man följer den avskalade japanska stilen där less is more kort sagt. Som nämnt ska även det gröna stanna, för det naturnära och rofyllda är inne igen. Det mest trendiga rummet i hemmet ska därför vara fyllt av gröna växter, ha en sammetsdetalj gärna i rött och vara sparsamt inrett med inredningsdetaljer – eller vara grått och beigt med kontraster som utgörs av mönstrade detaljer. Du bestämmer!